Akupunktur – også mod hikke

Hikke er en reaktion i kroppen, når noget sidder på tværs og mellemgulvet derfor pludselig trækker sig sammen i et krampagtigt ryk. Dette er ihvertfald den mest normale forklaring på hikke, men der er delte meninger om hvad hikke egentlig er. I langt de fleste tilfælde går hikke over af sig selv, men der findes adskillige eksempler på personer, som bliver ved med at hikke i årevis. Her er det at akupunktur kan komme ind i billedet, som en måde til at komme videre.

Akupunktur er, som det er mange bekendt et behandlingsmetode, hvor der anvendelses nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Disse punkter er specifikke områder i huden, som stimuleres med nålene og dermed stimuleres nerver, muskler og bindevæv til en helbredende virkning.

Hos Europas største klink for akupunktur, Boels Akupunktur, arbejder de blandt andet med at kurere hikke. Hos Boel deler de hikke op i tre typer. Den første er den almindelige hikke, der er kortvarig og ikke behøver behandling. Ved den periodiske hikke har personen hikke en gang imellem i timer eller dage. Den type har de hos Boel rigtig gode erfaringer med at behandle med akupunktur. Den sidste type er dem med kronisk eller langvarig hikke. En meget sjælden tilstand, men hos de få, der har været behandlet hos Boel Akupunktur har der været rigtig gode resultater. Resultaterne kommer typisk efter få behandlinger.